Fremgangsmåde
- Drys gelatinepulveret over 100 ml koldt vand og lad det trække i 5 minutter.
- Varm resten af vandet og sukkeret op i en gryde ved middel varme, indtil sukkeret er opløst.
- Tilsæt den opblødte gelatine og rør godt, indtil gelatinen er helt opløst.
- Tag gryden af varmen og tilsæt frugtjuice, citronsyre, og frugtsmagsekstrakt.
- Del massen op i små skåle og tilsæt forskellige farvestoffer for at skabe regnbuens farver.
- Hæld massen i en sprøjtepose og sprøjt små perler (ca. 1 cm i diameter) ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad perlerne tørre ved stuetemperatur i 4-6 timer eller indtil de har en let fast overflade.
- Vend perlerne i sukker for at give en sprød og let syrlig overflade.
Variationer
- Lav en vegansk version ved at erstatte gelatine med agar-agar (juster mængden efter pakkens anvisning).
- Tilsæt lidt chili eller ingefær for et krydret twist.
- Prøv at kombinere flere frugtsmage i samme farve for et mere komplekst smagsindtryk.
Serveringsforslag
- Server regnbueperler som små snacks ved fester eller som pynt på desserter.
- Pak dem i små cellofanposer som gave eller værtindegave.
Information
Opskriften på regnbueperler blev til, da jeg ønskede at kombinere farverigdom og tekstur i en lille mundfuld glæde. Inspireret af japansk tradition eksperimenterede jeg med forskellige frugtsmage og farvestoffer for at skabe et legende og indbydende slik, der ikke kræver avanceret udstyr. Det har siden været en favorit blandt familie og venner, der elsker at smage de små farverige perler, som både er sjove at lave og at spise. Regnbueperlerne bringer lidt ekstra glæde til enhver lejlighed.
Oprindelse
Geléperler har rødder i traditionel japansk slikproduktion, hvor små gelékugler ofte anvendes i desserter og drikkevarer. Oprindeligt blev perlerne lavet til at give en legende tekstur og farve til snacks, og de har siden spredt sig globalt som en populær sliktype. Fremstillingen indebærer at koge sukker og gelatine til en sirupsagtig masse, som dernæst formes til små kugler og får lov at tørre let, så de får den karakteristiske sprøde overflade omkring den bløde kerne. Denne metode gør slikken spændende både visuelt og i munden.