Fremgangsmåde
- Hak chokoladen groft og smelt den forsigtigt over vandbad.
- Rør smør og kondenseret mælk i den smeltede chokolade, indtil massen er glat og ensartet.
- Tilsæt lakridspulver og rør godt, så det bliver jævnt fordelt.
- Vend de hakkede ristede mandler, kandiseret appelsinskal og revet citronskal i chokolademassen.
- Hæld massen i en foret form (ca. 20x20 cm) og glat overfladen.
- Drys flagesalt ovenpå og lad det køle af ved stuetemperatur i 30 minutter.
- Sæt formen i køleskabet i mindst 2 timer, indtil massen er fast.
- Skær derefter chokoladen ud i små firkanter og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Variationer
- Erstat lakridspulver med chili for en krydret citrusknas.
- Lav en vegansk version ved at bruge kokosmælk i stedet for kondenseret mælk og vegansk smør.
- Tilsæt lidt knust lakridssirup i chokolademassen for ekstra lakridssmag.
Serveringsforslag
- Server små firkanter som en delikat eftermiddags-snack til kaffe eller te.
- Pynt desserttallerkener med citrusknas for kontrast i smag og tekstur.
- Giv som gave i en dekorativ æske ved særlige lejligheder.
Information
Ideen til Lakridsglød Citrusknas opstod på en kold vinterdag, hvor lysten til noget både sødt og friskt mødte ønsket om lakridsens varme smag. Kombinationen af den mørke chokolade, lakridsens dybde og den sprøde citrusknas skabte en ny favoritsnack i familien. Den hurtige fremstilling og brugen af almindelige ingredienser har gjort den til en fast del af hjemmets små hyggestunder, hvor smagsoplevelser og tekstur får lov til at spille sammen.
Oprindelse
Lakridsglød Citrusknas bygger på traditionen med lakrids i nordisk slik, hvor lakridspulver ofte anvendes i chokolade og konfekt. Kombinationen med citrus og nødder trækker inspiration fra middelhavs- og mellemøstlige køkkener, der ofte bruger kandiseret citrus og ristede nødder til at tilføre sødme og friskhed. Denne type chokoladefudge er relativt ny i Danmark og repræsenterer en moderne tilgang til slikproduktion, hvor tekstur og smagskontraster er i fokus.