Fremgangsmåde
- Bland sukker, kakaopulver og salt i en tykbundet gryde.
- Tilsæt piskefløde og smør, og varm langsomt op under omrøring, indtil sukkeret er opløst.
- Bring blandingen i kog og lad den koge ved middel varme uden omrøring, indtil den når 115°C (brug et sukkertermometer).
- Tag gryden af varmen og rør vaniljeekstrakt i.
- Lad massen køle af i 5 minutter, og pisk derefter kraftigt med en træske, til fudgen begynder at tykne og miste glansen.
- Hæld fudgen i en smurt form beklædt med bagepapir, og glat overfladen.
- Lad fudgen sætte sig ved stuetemperatur i mindst 3 timer eller natten over, før den skæres i tern.
Variationer
- Udskift kakaopulver med hvid chokoladepulver for en anderledes smagsoplevelse.
- Tilsæt et par dråber pebermynteekstrakt for en frisk finish.
- Erstat piskefløde med kokosmælk for en vegansk version.
Serveringsforslag
- Server i små tern som en del af en desserttallerken eller sammen med kaffe.
- Giv som gave pakket i fint papir eller små æsker.
- Nyd som en sød snack efter middagen.
Information
Denne opskrift på 'Kakaoens Hemmelighed' er inspireret af ønsket om at skabe en fudge, der hylder kakaoens rige smag uden at blive overvældende sød. Den bløde, cremede tekstur og dybe chokoladesmag gør den til en favorit ved både familiehygge og særlige lejligheder. Mange minder knytter sig til fudge som barndommens søde overraskelse, og med denne opskrift kan man bringe lidt af den nostalgiske stemning ind i sit eget køkken.
Oprindelse
Fudge har sine rødder i USA i slutningen af 1800-tallet og blev hurtigt populært som en sød godbid på markeder og i hjem. Fremstillingen kræver præcis opvarmning af sukker og fløde for at opnå den rette bløde konsistens. Over tid har fudge udviklet sig til utallige varianter med chokolade, nødder og smagsgivere. 'Kakaoens Hemmelighed' er en variation, der fremhæver kakaopulverets dybe smagsnuancer kombineret med vanilje for en klassisk, men raffineret fudgeoplevelse.